Prakse u AIESECU-u

Egipat dar Nila

Moja volonterska praksa je jedno od mojih najljepših iskustava u životu. Sve je počelo mojom željom za promjenom, novim iskustvom, putovanjem i jedno od najboljih rješenja je bila volonterska praksa sa Aiesecom.

Moja praksa se odvijala u periodu od 2.07. sve do 20.8.2014, godine. Radila sam u reklamnoj agenciji koja se bavi oglašavanjem, dizajniranjem promotivnih plakata, prospekata, albuma, jelovnika …

Vlasnik je bio jako gostoljubiv, poučio nas je poslu, dizajniranju, organiziranju i mnogim drugim poslovima kojim smo se bavili u toj tvrtci. Nisam bila jedina na volonterskoj praksi, uz mene je bila i jako pametna i sposobna djevojka koja je došla iz Kolumbije i bavila se industrijskim dizajnom te sam tek uz nju naučila jako puno o dizajnu.

Moja kolegica Monica je ujedno i živjela u istom apartmanu kao i ja te postala jedna od mojih najboljih prijatelja koje sam imala u svom životu. Aiesec ekipa nas je jako lijepo dočekala tamo, smještaj je bio izvrstan, klimatiziran, hrana je bila i više nego odlična, konzumirala sam i njihovu vodu i nisam imala nikakvih zdravstvenih problema.

Radila sam svaki dan jedno 6-7 h ali ništa naporno, kasnije sam sa ekipom družila po njihovim kafićima te pili svježi sok od manga koji sam obožavala. Kada nismo radili dane smo provodili na putovanjima. Bila sam u Sarm el Sheiku tjedan dana te tamo ronila podmorjem , vozila quad motor kroz pustinju do beduinskog naselja, parasailing i jedrila. Hodala pustinjom, kupala se u oazama, skateboard niz pustinjske dine.

Posjetila sam i Aleksandriju i kompletni Kairo koji je od Fayouma grada u kojem sam ja bila udaljen 45 min. U Gizi sam jahale devu, konja, obilazila fascinantne piramide, stari islamski dio, stari pravoslavni dio. Bila na njihovoj svadbi, iftaru ( večere za vrijeme ramazana) , pravoslavnim ručkovima za vrijeme njihovih blagdana.

2 mjeseca sam živjela egipatskim načinom života. Kao što znamo da uvijek postoji nešto loše, u mom slučaju je to minimalno a to su bile velike vrućine, dress code ( duge haljine, hlače, sve ne izazovno) i malo mi je falio naš klasični noćni život

Copyright 2018 - HeroFactory. All Rights Reserved