Posao u AIESECU-u

Kako sam shvatio da je ovo malo više od studentskog posla

“Rad u studentskoj organizaciji? Da ziher, kog ti muljaš?” - Je li ovo prva asocijacija koju imaš na spomen studentske udruge? “Vi se nađete, malo zafrkavate, družite i radite kao neke projekte.” Rijetko koji član AIESEC-a (ili bilo koje druge studentske organizacije), ima intrinzičnu motivaciju za uključenje u studentski aktivizam a kamoli želju za mjenjanje svijeta.

Networking, dobre zabave i zanimljiva ekipa. To su prve asocijacije koje su mene potaknule da se učlanim u AIESEC. “Kako nisi čuo za AIESEC? Pa najveća studentska organizacija na svijetu, kak ne znaš za nju?” Otprilike ovako je zvučao razgovor, sa prijateljem Acom za vrijeme Sveučilišnih igara pretprošle godine, o učlanjenju u neku od studentskih udruga. “Mi ti radimo projekte pa ja to vodim; idem na neke sastanke, dogovaram se sa firmama oko sponzorstva i držim predavanja.” . Ništa što je Aco govorio mi nije imalo smisla ali sam imao viška vremena te sam se želio uključiti u rad neke studentske organizacije, pa zašto to ne bi bio baš AIESEC.

Moja AIESEC priča kreće u veljači 2017. Regrutacijski postupak je bio prvi reality check; „okej, ovo je malo više od studentskog druženja i pokojeg projekta. Ovdje se fakat radi.“ Dvije cure sa bilježnicama i pripremljenim pitanjima za nas kandidate. Situacijski testovi, praktični testovi, suradnja u timu. Sve je to bio dio prvog intervjua. Nakon što sam primljen, slijedila je prva konferencija za nove članove. Ovdje kreće moje upoznavanje sa organizacijom, njenim vrijednostima i načinom rada. Određeno je da ću biti dio tima odlaznih praksi (OGX) i to odlaznih volonterskih praksi (OGV). Ostali timovi su bili dolazne prakse (ICX) , sponzorstva (PD) i ljudski resursi (TM&OD). Nakon konferencije je uslijedio prvi sastanak sa mojim novim timom. Dobili smo prve zadatke od našeg voditelja (PM) koji su uključili zvanje ljudi koji su se prijavili za odlazak na praksu, izradu vizuala i promotivnih materijala za objave na Facebooku, izrada izvještaja o radu, pisanje emailova i komunikacija sa fakultetima. Počinjete li polako prepoznavati korisnost ovih aktivnosti koje Vas odlično pripremaju za „pravi“ posao?

Vrijeme je polako prolazilo a ja sam sticao sve više praktičnog znanja. Kako raditi u excelu, kako strukturirati telefonski razgovor, kako pripremiti email, kako izgleda poslovna komunikacija itd. Sve su to vještine koje sam dobio u prvih nekoliko mjeseci rada u AIESEC-u. Pomogni gdje god stigneš i ne misli da će posao obaviti netko drugi. Što više se trudiš to više naučiš, bio je moj stav koji mi je pomogao da dođem do pozicije koju sam želio. Partnership development (PD). Još jedna u nizu kratica koje ćete morati savladati ako postanete član organizacije. Ovaj akronim bio mi je posebice drag jer se iza njega sakrivalo zanimanje kojim se želim baviti u budućnosti.

Svakodnevno netko nešto prodaje. Bila to prodaja u dućanu, prodaja osiguranja, „prodaja“ sebe na razgovoru za posao ili neka sasvim deseta prodaja. Svijet se bazira na zakonu ponude i potražnje kojoj kumuje nečija želja da nešto „kupi“, a što bolje razviješ svoja znanja i vještine prodaje to ćeš bolje uspijeti u životu (nemojte misliti da pričam isključivo o prodaji proizvoda i usluga te da sam materijalist).

Polako sam počeo raditi na željenoj poziciji te sam imao stav sad ću ja mjenjati svijet. Potpisati ćemo 4 nova nacionalna partnera a trenutna partnerstva ćemo podići na višu razinu. Reallity check broj 2! Planiranje i provedba su dva različita pojma. Ništa od toga se nije dogodilo. Rekli biste neuspjeh ali se ja ne bih u potpusnosti složio sa vama. Iako je izvršenje plana bilo daleko od očekivanog ja sam zadovoljan. Zadovoljan sam jer sam šaljući emailove, odlazeći na sastanke i pripremajući ponude partnerstva za najveće hrvatske kompanije shvatio jednu elementalnu stvar koju radim krivo. Ako radite za savršenu organizaciju sa odličnim vrijednostima, dugom tradicijom i odličnom reputacijom a vaše partneri ne vide koju korist mogu dobiti od Vas, uzalud se vi trudili. Što više pitanja postaviš to više informacija dobiješ, što više informacija posjeduješ to lakše pronalaziš načine kako aktivnostima udruge možeš riješiti nečiji problem.

Kada rad u AIESEC-u pomiješaš sa najboljim mogućim timom dobiješ jednu stvar koju ti nitko ne može oduzeti—iskustvo. Jedan zanimljiv citat kaže: „Ako nešto radiš duže od 10 000 sati, bit ćeš među 1% eksperata u tome polju. Oglasi za posao, sa natpisom: „Tražimo studente završne godine fakulteta sa 5 godina iskustva“ , cilja upravo na studentski aktivizam. Odlična stvar studentskog aktivizma i rada u studentskoj organizaciji je simulacija radnog okruženja u kojem možeš zeznuti (naravno što manje to bolje) ali ako si naučio nešto jedan sat si bliže onih 1%.

Citat za kraj: „Whetever you think you can or you can`t, you are right“-Henry Ford

Copyright 2018 - HeroFactory. All Rights Reserved